Португалия и Люксембург играят при резултат 4:0 в мач от шестия

...
Португалия и Люксембург играят при резултат 4:0 в мач от шестия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Португалия - Люксембург 4:0

Португалия и Люксембург играят при резултат 4:0  в мач от шестия кръг на европейските квалификации.

Двубоят сред иберийците и великото херцогство стартира в 21:45 часа.

Срещата може да наблюдавате по DIEMA SPORT 3, а на Gong.bg ще я проследим минута по минута.

Европейският първенец от 2016-а година е преди всичко в групата с пет победи от пет мача. Люксембург пък е приятната изненада в квалификационна група J, където отборът е с 10 точки на трета позиция с еднакъв брой точки със Словакия.

В първите няколко минути Португалия опита да наложи волята си и стигна до един рисков удар с глава на Гонсало Инасио в 9-ата минута.

При втория опит на Инасио обаче неточност нямаше. Виртуозно центриране на Бруно Фернандеш с външен фалц кацна на главата на Инасио и централният защитник прати кълбото във вратата на гостите за 1:0.

Пет минути след гола на Инасио задатъкът на " мореплавателите " бе подсилен. Бруно Фернандеш лиши една топка надълбоко в половината на Люксембург, комбинира с Бернардо, а той откри Гонсало Рамош на добра позиция. Новият нападател на ПСЖ приключи за 2:0 с по-слабия си ляв крайник.

В рамките на две минути сред 28-ата и 30-ата Жота на два пъти можеше да означи. Първо той опита удар с левия крайник от границата на пеналта, минал над напречната греда, а след това с акробатично осъществяване също не бе прецизен.

В 34-ата минута резултатът стана 3:0, а прецизен още веднъж бе Рамош. Леао проби по лявото крило и откри нападателят към точката на дузпата. Бившият състезател на Бенфика се завъртя около неприятелски бранител и разпечата вратата на Морис.

В предпоследната от първите 45 минути Бруно Фернандеш можеше да се разпише от нулев ъгъл, но ударът му не откри вратата.

Четвъртата минута на добавеното време донесе и четвърти гол за Португалия. Инасио за повторно остана непокрит в наказателното на Люксембург и още веднъж след центриране на Бруно Фернандеш означи с глава.

LIVE / Португалия – Люксембург 4:0

1:0 Гонсало Инасио 13`

2:0 Гонсало Рамош 18`

3:0 Гонсало Рамош 34`

4:0 Гонсало Инасио 45+4`

 

Португалия: Диого Коща, Нелсон Семедо, Рубен Диаш, Гонсало Инасио, Диого Далот, Бруно Фернандеш, Данило Перейра, Бернардо Силва, Диого Жота, Гонсало Рамош, Рафаел Леао

Треньор: Роберто Мартинес

Люксембург: Антони Морис, Флориан Бахнерт, Лаурент Янс, Максим Шано, Енес Махмутович, Мика Пинто, Ивандро Борхес, Тимоти Рупил, Леандро Барейро, Данел Синани, Алесио Курчи

Треньор: Люк Холтц
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР